Töltés

Vagyonvédelmi rendszerek

Értékeink megőrzésében fontos szerepet játszik az illetéktelen behatolás és tűzesetek elleni védelem. Egy megfelelő vagyonvédelmi rendszer segítségével megelőzhetőek ezek az igen költséges káresemények. Cégűnk segít Önnek a megfelelő rendszer kiválasztásában, kivitelezésében és üzemeltetésében.Az elektronikus vagyonvédelem lehetséges formái:
 • behatolásjelző rendszerek (riasztó)
 • tűzjelző rendszerek
 • kamerás megfigyelő rendszer (térfigyelő, hangrögzítés lehetősége)
 • beléptető rendszer.


További fogalom meghatározásokról és előírásokról itt olvashat: Fogalmak


Ezen az oldalon elsődlegesen a behatolásjelző (riasztó) rendszerről illetve az abban végzett tevékenységünkről olvashat a kedves látogató.


Az 1990-es években kezdett vállalkozás keretén belül a DSC riasztók szerelésével kezdtük, amit mind a mai napig előnyben részesítünk. Az évtizedes saját és nemzetközi tapasztalatok alapján egy megbízható és tartós működéssel bíró termék skálát biztosító gyártó.


Mivel elektronikus védelemről beszélünk, itt elsődlegesen sorban a behatolás tényét, pontos helyét határozzuk meg a riasztórendszerekkel. Azaz a betörést megakadályozni nem tudjuk, de az esetleges illetéktelen behatolóra visszatartó hatással lehet az a tény, hogy egy adott objektumon riasztó rendszer van, illetve betörés során azt a tudatot ébreszthetjük az illetéktelen behatolóban, hogy a riasztó rendszer által tudomást vettek róla, ami miatt mielőbbi távozásra késztethetjük.


A betörés jelzés alap feltétele viszont a rendszer helyes használata, megfelelő karbantartott állapot. Hiába van riasztónk, ha azt nem használjuk, távozáskor nem élesítjük be, vagy például egy esetleges akkumulátor hibát nem veszünk figyelembe.


Az általunk telepített rendszerekre az átadást követően 1 év garanciát és 24 órás folyamatos hibaelhárítási ügyeletet biztosítunk.


Javasoljuk továbbá, hogy a riasztó rendszerét ne egy "árva" riasztóként használja. Hiába kiabálunk a pusztában, ha azt nem hallja meg senki. De sajnos a mai közbiztonsági állapotnak köszönhetően még ha hallják is az emberek a riasztást, nem mernek csinálni semmit, vagy közömbösen elfordítják a fejüket és befogják a fülüket. Távfelügyeleti szolgáltatónkhoz bekötve 24 órás felügyeletben garantáljuk a rendszer üzemszerű működését. Mire jó egy távfelügyeleti szolgáltatású! Igazából nem kérdés, de az alapvető feladata, hogy egy bekövetkezett beavatkozást igénylő esemény esetén jelezzen a távfelügyeleti központra, ahol 24 órában szolgálatot teljesítő kollégáink az eseményeknek megfelelően az előre rögzített módon reagálnak. Ezek a reagálások lehetnek:

 • járőr küldése a helyszínre
 • ügyfél értesítése
 • szerelő értesítése
 • hatóság értesítése (rendőrség, mentők, tűzoltók)
 • további személyek, cégek értesítése


A hiedelemmel ellentétben a távfelügyeleti szolgáltatás nagy részét nem a betörésjelzés fogadása teszi ki, hanem a további egyéb fontos információval bíró nyitás-zárások, műszaki hibák és további műszaki és állapot jelzések. És ezek a jelzések amik az előfeltételei a betörés jelzés biztosításához. Egy rossz akkumulátor is már okozhat olyan hibát, hogy még helyi riasztás sem fog történni.


A Békés-ZÓNA komoly tapasztalattal rendelkezik tűzjelző rendszerek telepítésevel és karbantartásával. Tevékenységünk kiterjed a néhány érzékeléstől akár a többszáz érzékelős, hatóságilag előírt tűzvédelmi rendszerekre is.

Cégűnk vállalja mind magánlakásokban a lakásriasztó rendszer kiegészítését tűzvédelmi eszközökkel, mind a közintézményekben, ipari épületekben a jogszabályban előírt tűzjelző berendezések megtervezését és felszerelését, 24 órás távfelügyeleti rendszer kivitelezését ezek jelzéseinek fogadását, valamint a megrendelt eszközök, telepített rendszerek karbantartását, javítását.

Szakembereink rendelkeznek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság engedélyével (tűzvédelmi szakvizsga) tűzvédelmi rendszerek telepítésére, karbantartására, továbbá a cégünk  által forgalmazott tűzvédelmi eszközök mindegyike megfelel  hivatalos tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítvány előírásainak.


A Békés-ZÓNA kínálta tűzvédelmi rendszerek célja

A tűzvédelemi rendszerek fő célja a megelőzésre, illetve a tűzesetek korai észlelésére irányul. Értékeink megőrzése az esetleges tűzeset ellen gyors reagálást kíván, ebben kap érdemi szerepet egy jól megtervezett tűzvédelmi rendszer, amely időben érthetsítheti az illetékes személyeket, illetve automatikusan reagál az esetleges jelzésekre.

A védeni kívánt helyiség vagy épület funkcióját figyelembe véve, kiemelten fontos a megfelelő típusú és mennyiségű érzékelők és ezek jelzéseit fogadó központ kiválasztása. Az érzékelőkön belül többféle típust különböztetünk meg és alkalmazunk működési elvük és funkciójuk függvényében.

 • füstérzékelők (optikai, aspirációs, ionizációs, vagy ezek kombinációja)
 • h?érzékelők (hősebesség érzékelő, hőmaximum)
 • kombinált (hő,-és füstérzékelés egy készülékben)
 • lángérzékelők (ultraviola, infravörös)
 • kézi jelzésadók
 • kiegészítő eszközök
 • hang-és fényjelzők (sziréna)

 


A tűzjelző központ látja el a vezérlési és kommunikációs folyamatokat, ehhez kapcsolódnak a rendszer további részei az érzékelők, kézi jelzésadók, hang- és fényjelzők berendezések, légtechnikai eszközök, tűzzáró ajtók és vészkijárati nyitóberendezések. A tűzjelző központok feladata a rendszerelemekből beérkező információk feldolgozása, kiértékelése, a vezérlések automatikus indítása, illetve ezen információkról való tájékoztatás. 

Boschkp


Tűzjelző rendszerek kivitelezése és karbantartása

A Békés-ZÓNA által telepített tűzjelzőrendszerek, csakúgy mint a többi biztonságtechnikai vagy vagyonvédelmi rendszer, folyamatos karbantartást igényelnek. Az érzékelőket a kötelező tűzrendeszerek esetében a jogszabály alapján évente többször is ellenőrizni kell.

Amennyiben megrendelőnk karbantartási szerződést kötött velünk, úgy kollégáink évente több alkalommal is helyszíni karbantartást végeznek rendszeres időközönként, ami hozzájárul a rendszer biztonságosabb működéséhez. Szakembereink ellenőrzik a készülékek megfelelő működését, kitisztítják és beállítják az optimális működéshez.


24 órás távfelügyelet

Lehetőség van távfelügyeleti rendszer kiépítésére illetve a jogszabályban foglaltak alapján ez kötelező jelleggel is bírhat. Lényege, hogy 24 órás felügyeletet biztosítson az adott épületnek, kapcsolatban álljon a hatósági és távfelügyeleti illetékesekkel és riasztás eseten gyors reagálást tegyen lehetővéű

Az oldal tetejére!