Töltés

Gépjárműkövetés

A Békés-ZÓNA Biztonságtechnikai Kft. által nyújtott Békés-GPS Flotta Menedzsment alkalmazás a föld bármely pontján a nap 24 órájában elérhető Ajánljuk az olyan vállalatoknak és magánszemélyeknek, akik személy- és tehergépjárművönveik, valamint munkagépeik folyamatos ellenőrzésében érdekeltek.


Békés-GPS Flotta Menedzsment


A NAVIGATOR a különböző gépjárművönvek folyamatos állapot-felügyeletét biztosítja GPS/GPRS technológia alkalmazásával. Készülékünk folyamatosan felügyeli a gépjárművön tartózkodási helyét, figyeli a megtett utat- melyből útnyilvántartás készíthető -, az üzemanyagszint állapotát, a tachográfot, valamint a gépjárművön egyéb perifériáit, beleértve a csatlakoztatott műszaki berendezéseket is (pl.: h?t?rekesz). Ezen kívül gépjárművön és személyzet (pl.: sofőr) azonosítást végez, valamint illetéktelen cselekmények elkövetése esetén (pl.: lopás) azonnali tájékoztatást nyújt.


Készülékünk bármilyen gépjárművönhöz illeszthető amelyben a kontaktusok figyelhetőek, vezérelhetők és/vagy rendelkezik soros busszal és az ahhoz tartozó audit protokoll ismert, (pl. CAN).


Telepítése gyors és egyszerű, de a kommunikáció helyes beállításának ellenőrzését garanciális okokból célszerű a gyártóval, vagy a hivatalos forgalmazóval elvégeztetni.


A rendszer működése

A GPS egy olyan helymeghatározó rendszer, amivel az alábbi méréseket tudjuk elvégezni:

  • 3 dimenziós helymeghatározás
  • sebesség mérés
  • idő mérés


A mérés pontossága jellemzően méteres pontosságú, de a nagyobb kiterjedésű természetes vagy mesterséges tereptárgyak (nagyobb épületek, hegyek) zavarhatják a mérést. Általában egyszerre 7-12 műhold látható, melyből a helymeghatározáshoz 3 műhold, illetve a tengerszint feletti magasság megállapításához további 1 műhold szükséges.


Esemény bekövetkezésekor a gépjármu által generált jeleket a NAVIGATOR készülék fogadja, majd az adatokat feldolgozza és IP alapú csomagként GPRS hálózaton keresztül továbbítja a felügyeleti állomás (üzemeltető) részére.


Az általunk forgalmazott GPRS (Global Packet Radio Service) készülék kedvező üzemeltetési feltételek mellett kínálja a különböző alkalmazási területek szerteágazó telemetriás szolgáltatásait. Az adatkommunikációhoz választott vezeték nélküli IP (Internet Protokoll) technológia (GPRS) garantálja számunkra a készülék és azok szolgáltatásainak alacsony árfekvését, magas műszaki színvonalát. A rendszer előnye, hogy a vonal kapcsolt (áramkör kapcsolt) adatátvitelhez (PSTN, GSM) képest lényegesen költséghatékonyabb, másrészt országos lefedettséggel szélesebb körben szolgáltatható. További előnyei, hogy az adatátvitel gyors és valós idejű, valamint a kétirányú kapcsolatnak köszönhetően még biztonságos is.

 

Részletesebben alkalmazásunk hátteréről

 

Szórólap a szolgáltatásról: Letöltés

Adatlap a készülékről: Letöltés


Pár kép, a funkciókról:


Tachográf: nyomon követhető térben és időben az adott aktuális sebesség. Ez objektív rálátást biztosít alkalmazottak esetén a személyek vezetési stílusára (gyorshajtás kiküszöbölése, gépjárművön meghibásodás vezetői okok miatt.. stb.):


obs tacho 800


Üzemanyagszint mérés: az üzemanyag fogyás és töltés nyomonkövetésére van lehetőség. Összevethető a fogyás a tevékenységgel, ahol kiszűrhető az esetleges üzemanyag lopás vagy a fogyasztási normától eltérő üzemanyag fogyasztás:


obs uza 800


Megtett út, útszakaszok: megtett utakat, útszakaszokat lehet órás, napi, havi és éves bontásban megtekinteni:

obs megtettut 800

 

Az oldal tetejére!