Töltés

Ipari és Épületautomatizálás

Az ipari- és épületautomatizálás alatt, cégünk olyan szolgáltatást kínál Ügyfeleinknek, amelyben a meghatározott elektronikus berendezések egy hálózatot alkotva minden szükséges működési folyamat megtervezhető, konfigurálható és felügyelhető.

 

Egyszerűtől az komplex fejlesztésekig


A Békés-ZÓNA Kft. mindig örömmel tett eleget olyan kihívásoknak, amely ügyfeleink magasabb szintű kiszolgálását célozza. 2015-ben elérkeztünk arra a pontra, amikor képesek vagyunk olyan, egyedi szoftveres fejlesztéseket is magukba foglaló megoldás szolgáltatására, amely megoldja egy ügyfelünk minőségirányítását, logisztikai folyamatait vagy IT üzemeltetését. Lévén, hogy ezek a komplex rendszerek csak kevés látogatónk számára jelentenek érdekes terület, így a továbbiakban a hétköznapibb alkalmazásokról lesz szó. A komplex fejlesztéseink iránt érdeklődik figyelmébe ajánljuk blogunkon megjelenő írásainkat a témában. 

Az automatizált rendszereket számos alkalmazási területen használhatjuk. Iroda-, lakó- és ipar- épületeinkben biztonsági, gazdaságossági és kényelmi szempontokat figyelembe véve állíthatjuk be, illetve  üzemeltethetjük a riasztó és vagyonvédelmi rendszereinket, szabályozhatjuk a világítást, a főtést, az épületeink ajtóinak zárását-nyitását vagy éppen a kamerás rendszerünk működését.

Épületautomazilási rendszereinknél fontos szempontot jelent, hogy a szolgáltatásunk vagy eszközeink enegiahatékonysági tényezői megfeleljenek a legmagasabb követelményeknek. Kiépítésükben elsődlegesenrend?, hogy energiafelhasználás szempontjából kedvezőek legyenek. Érdemes továbbá figyelembe vennünk, hogy ezen lépések következményeként nem csak energiát takaríthatunk meg, hanem kényelmi és biztonsági  funkciókkal is rendelkeznek. Egy jól kiépített architechtúrával csökkenthetjük kiadásainkat, amivel így bekfektetésünk költségei rövid távon megtérülnek.

Csúcstechnológiás épületeket tekintve elektromos berendezéseink, egyszerre válnak távolról elérhetővé és vezérelhetővé, közvetett módon mobiltelefonunkról vagy okoskészülékeinkről is. Szabadon irányíthatjuk világító eszközeinket, leengedhetjük a sötétítőnket, beállíthatjunk épületünk klímájának hőmérsékletét, vezérelhetjük termelési folyamataink és számos más egyéb felhasználási opciót kínálnak.


Fényforrásaink


Egy modern rendszer esetében világítóberendezéseink szenzoraik segítségével, az aktuális napszaknak megfelelően állítják be fényerességüket, illetve mozgásunk detektálására kapcsolnak be vagy ki.Távoli elérésre és beállításokra ebben az esetben is módunk nyílik.


Fűtés, Légkondicionálás  


Épületeinken belül fontos feladat a megfelelő hőmérséklet fentartása, a kellemes klíma beállítása vagy esetleg egy ipari környezetben a szükséges hőmérséklet-páratartalom megfelelő aránya bizonyos gyártási folyamatok esetében. Jelenlegi technológiai lehetőségeink megengedik számunkra, hogy ezen feltételeket igényeink szerint alakítsuk megfelelően kiépitett struktúrák alkalmazásával.

Ipari tevékenységeink során nélkülözhetetlen lehet egy adott hőmérséklet folyamatos egyenlő szinten tartása, monitorozása. Egy téglagyár kemencéinek állandó hőmérséklete vagy egy hűtőház hűtőrendszerének szabályozása. Emellett adatokat nyerhetünk folyamataink energiafelhasználásról így a későbbiekben előre kalkulálhatóvá válnak működési és karbantartási költségeink is. A távoli ellenőrzésekre, felügyeletre, beállításokra lehetőség nyílik a megfelő alkalmazásokon keresztül.

 

Riasztó rendszerek


Vagyonvédelmi eszközeink használatában is érzékelhetően fontos szerepet játszik az automatizálás, a jelenlegi technológiák teljes mértékű kihasználása.


Biztonságitechnikai eszközeink vonatkozásában megjelennek a beléptétő rendszerek is amelyek nem csak védelmi funkciót biztosítanak, hanem megkönnyíthetik kollégáink be- és kijutását  védett területeinkre, felügyelhetővé és nyilvántarthatóvá teszik munkaidejüket és különböző biztonsági szinteknek megfelelően használhatjuk az épületeink egyes területein belül.  A mai modern technológiás mágneskártyás leolvasóknak köszönhetően beállíthatóvá vállnak különböző jogosultságok így nem csak a látogatóink vagy alkamazottaink bejutását követhetjük nyomon, hanem pontos képet kapuhatunk mozgásukról, időben és térben egyaránt.

Kamerás rendszereinknél többféle funkcióval számolhatunk egy intelligens rendszer esetében. Kameráink is, mint más elektronikai eszközeink elérhetőek internetes kapcsolat segítségével a föld szinte bármely pontjáról. Mivel cégünk tevékenysége során a felhasználási területek gyakran összemosódnak ezért ezekről bővebben a http://bekeszona.hu/szolgaltatasok/kameras-rendszerek -ben olvashat. (intelligens kamerás kép beépített funkcióival)

Modern épületeink riasztási lehetőségei révén az aktuális eseményekről email-ben, sms-ben , illetve egyéb jelzési formában is tájékoztatást kaphatunk igényeink szerint. Okoskészülékeink alkalmazásain keresztül élesíthetjük, deaktiválhatjuk rendszereinket, informálódhatunk a potenciálisan veszélyes helyzetekről, értékeink védelmét így mindig a kezünkben tarthatjuk.

Védelmi funciót is kiépíthetünk a megfelőle berendezések alkalmazásával, mint például egy széndioxid mérő vagy tűzjelző berendezés. Állandó információval látják el az adott felhasználót a készülék által mért értekekről. Pontos képet kaphatunk a veszélyes gyártási folyamatok helyéül szolgáló épületrészek aktuális levegőtartalom szennyezettségéről. Tűzvédelmi berendezéseink által mért értékek, könnyen lekérdezhetővé válnak, így kalkulálható az esedékes karbantartások elvégésének pontos ideje vagy a javításra váró készülék, berendezések helye. Szükség szerint végezhetőek el így a megfelelő munkálatok, precízen, ütemezhetően, csökkentve karabantartási költségeinket, az erre fordított időt és megelőzve egy esetleges komolyabb meghibásodást.


Beléptető rendszerek


Vagyonvédelmi és biztonságitechnikai eszközeink vonatkozásában megjelennek a beléptétő rendszerek is amelyek nem csak védelmi funkciót biztosítanak, hanem megkönnyíthetik alkalmazottaink be és kijutását  védett területeinkre, felügyelhetővé és nyilvántarthatóvá teszik munkaidejüket és különböző biztonsági szinteknek megfelelően használhatjuk az épületeink egyes területein belül. Az alábbi alkalmazási területek a legelterjedtebbek:

 • Beléptetés jogsultsági körnek megfelelően, különböző biztonsági szintek kiépítése
 • Látogatottság és személyi mozgások monitorozása, egyedi azonosítok alapján
 • Biztonsági szintek beállítása, alkalmazottakként 
 • Munkaidő naplózása 

Ipari környezetben vett központosított automatizálási hálózataink, nem csak otthonunkat tehetik kényelmesebbé,de indusztriális tevékenységeink hatékonyságában is segítségül szolgálhatnak. Produktívabb és állandó minőségi szintet képviselő üzemeltetést biztosítanak, mérhető és kimutatható adatokkal szolgálnak működésünket tekintve.

 

 • vezérelhetjük a levegőtartalom hőmérsékletét az automatikus hűtési és főtési rendszerünkkel (kazánok, kemencék, klímaberendezések)
 • ütemezett feladatok ellátására programozhatjuk be kiépített automatizált struktúráink (világító berendezéseink működtetése, levegőtartalomztetés, elektromos hálózataink működtetése)
 • többféle szempontból monitorozhatjuk munkafolyamatainkat
 • információt kaphatunk a levegőtartalom széndioxid koncentrációjáról vagy páratartalmáról
 • lekérdezhetjük az aktuális energiafelhasználásunk mértékét (víz, gáz, elektromos áram)
 • távolról elérhetővé vállnak tevékenységünkhöz tartozó berendezések és a belőlük nyert  információk alapján naplózhatjuk tevékenységeink (légzsilipek, szellőztetők, elektromos berendezések, elosztók, tűz- és vagyonvédelmi eszközök)
 • számítógépes hálózatok, szerverek működtetése
 • vagyonvédelmi rendszereink (tűzvédelem, vagyonvédelemi és kamerás biztonsági rendszereink)
 
Az oldal tetejére!